Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Диетични десерти с тиква

Диетични десерти с тиква

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Тиквен Пай

С помощта на тиква можете да приготвите диетични десерти, които няма да навредят на фигурата ви. Тиквените мекици са полезни и вкусни и лесно се приготвят.

Те са идеални за закуска и за вечеря. За приготвянето им са необходими три четвърти чаена чаша овесено брашно, половин чаена чаша кисело мляко, половин чаена чаша пюре от тиква, един белтък, една супена лъжица мед, половин чаена лъжичка сода, една ванилия, щипка канела.

Смесете тиквеното пюре с киселото мляко, меда и брашното. Оставете да почива двадесет минути. Добавете белтъка, канелата, ванилията и содата. Разбъркайте много добре.

Пържете мекиците на тиган, съвсем леко намазан с мазнина, до златисто. Сервирайте готовите тиквени мекици с прясно или кисело мляко и с мед или сладко.

Тиквени Пърженки

Кексът с извара и тиква е прекрасен диетичен десерт, който направо се топи в устата. Десертът се сервира както топъл, така и напълно изстинал. В плънката може да добавите по желание вместо тиквено пюре друг вид плодово пюре.

За да приготвите десерт с тиква и извара, са ви необходими сто грама овесено брашно или смлени на фин прах овесени ядки, сто грама извара, две супени лъжици прясно мляко, един белтък, две супени лъжици мед, ванилия. За плънката: сто и петдесет грама пюре от тиква, две супени лъжици мед.

Кекс

Смесете изварата с белтъка и меда, докато се получи хомогенна маса. След това добавете брашното, а след него и всички необходими за десерта подправки.

Замесете тестото и го покрийте. Оставете го за половин час в хладилника. Постелете хартия за печене в тава и разпределете тестото на тънък слой, като оформите високо ръбче.

Излейте отгоре тиквеното пюре, в което сте добавили меда. Нагрейте фурната на сто и седемдесет градуса. Печете десерта около четиридесет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest