Регистрация

Пълнозърнести мъфини с ягоди и банани

Пълнозърнести мъфини с ягоди и банани
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 7920

Страхотни пълнозърнести кексчета с плодове и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Сухи продукти:

  • 2,5 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • ¾ ч.ч. кафява захар
  • 2 ч.л. сода за хляб
  • ¼ ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 ч.ч. едро нарязани пресни ягоди/боровинки/малини или каквито плодове желаете

Течни продукти:

  • 1 голямо яйце
  • ¾ ч.ч. нискомаслено кисело мляко (вместо него можете да използвате 1 ч.ч. нискомаслено прясно мляко + 1 ч.л. оцет. Оставете сместа да престои 5 мин. и използвайте ¾ ч.ч. от нея)
  • 2/3 ч.ч. рапично олио
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 2 узрели банана, намачкани (ако бананите не са достатъчно узрели, можете да ги сложите в микровълновата фурна за 30-40 секунди и след това да ги намачкате)

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 190°С.

2. Намажете с рапично олио формичките за мъфини.

3. Смесете сухите продукти и внимателно замесете в тестото нарязаните ягоди. Уверете се, че парчетата ягоди са обгърнати хубави от тестото, за да не потънат надолу, когато се пекат мъфините.

4. В отделна купа разбийте течните съставки заедно с намачканите банани.

5. Смесете течните и сухите съставки и внимателно ги омесете с лъжица, докато се смесят добре. Не прекалявайте с разбъркването, защото мъфините ще бъдат твърди.

6. Напълнете формичките за мъфини с тестото до ръба. Отгоре сложете резенче ягода за украса.

7. Печете 20 мин., докато мъфините станат готови (проверете дали са се опекли, като ги прободете с клечка за зъби. Ако излезе суха, значи са готови).

8. Поръсете мъфините с пудра захар.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта